Bjørka har fått høstkjole på og rogna har pyntet seg med store klaser røde bær. Mens skogen bugner av godsaker som bare venter på å bli høstet.

Det er en medieskapt sak at nordmenn ikke gidder å sanke det naturen har å by på. Over halvparten av de spurte i en SIFO-studie for noen år siden, sier at de har plukket bær eller høstet frukt og bær fra egen eller andres hage i løpet av siste 12 måneder. Og hele to av ti plukker bær eller sopp fra skogen.

Ikke overraskende er høsting fra naturen mer vanlig på landet og i tettsteder enn i byene. Bortsett fra i Oslo. Der er det fire av ti som har plukket bær i skog og mark.

Har man ikke mulighet til å sanke sjøl, så har supermarkedene, bondens marked og mange fler et enormt utbud i disse dagene.

I tiden fremover vil Godt Drikke presentere noen vin som går fint sammen med høsten og sanking.

Champy Bourgogne Pinot Noir Cuvée Edme 2018 Frankrike, Burgund, Bourgogne. Pris kr. 247,90 Poeng 90/100

Drua er Pinot Noir. Fin burgundrød farge. God duft av kirsebær og annen rød frukt. Fint hint av urter. Meget god munnfølelse med elegant frukt. God syre og en mild tannin. Elegant ettersmak. En vin som danser samba med kantareller eller lam. Utrolig mye Burgund vin til denne prisen!

Dom. Cazes Côtes du Roussillon 2019. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Roussillon. Pris kr. 209,90 Poeng 89/100

Laget av Syrah 50%, Mourvèdre 10%, Grenache 40%. Mørkerød farge med et bitte lite blått skjær. God duft av mørke bær og et bitte lite hint av sjokolade. Fyldig og god. God fruktig syre. Bra med tannin. Lekker ettersmak. En vin som passer til høstens storvilt. Meget bra kjøp!!

Ogier Artésis Côtes du Rhône 2018. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 149,90 Poeng 84/100

Druene er Mourvèdre 10%, Syrah 35%, Grenache 55%. Fin mørkerød farge med et lite blått skjær. Duft av mørke bær med hint av krydder. Rund og blid på smak. Bra fruktighet og veldig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Fin og varm ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med høstens sau og lam. Vinen finnes også på bag in box. Meget bra kjøp.

Foto av kantarell :Norges sopp- og nyttevekstforbund

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.