Clos du Moulin aux Moines Pernand-Vergelesses Les Combottes 2018. Burgund på sitt beste.

0

Clos de Moulin aux Moines har eksistert helt siden år 962. Det var da munkene fra Cluny grunnla klostret.

Grunnen til at de valgte akkurat denne plassen, er at beliggenheten ligger beskyttende mot vær og vind i en dal og ikke minst var det adgang til ferskvann. I mange hundre år, dyrket de mest korn og noe druer. Og som alltid når vi snakker om kirken, så ble det politikk i moroa og sånn rundt regnet år 1650, ble eierskapet overført til klostret Citeaux. Og fortsatt var fokuset på korn og mindre på vin.

I 2008 ble eiendommen kjøpt opp av familien Andrieu. De brukte en mindre formue og ressurser på restaurering av eiendommen og konvertere eiendommen til biodynamisk dyrking. Alt for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Den som ledet arbeidet var den legendariske vinmakeren Willy Roulendes. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau. I dag så er Clos de Moulin aux Moines en av de mest spennende produsentene i Burgund.

Clos du Moulin aux Moines Pernand-Vergelesses Les Combottes 2018. Pris kr 399,90 Poeng 92/100

Drua er Chardonnay. En gyllen farge med et bitte lite grønt skjær. Klassisk duft av grønne epler, sitrus og det bitte lille hintet av blomst. En fantastisk munnfølelse, frisk og fruktig. Perfekt balansert. Samme epler og sitrus som i duften. Lang, frisk og god ettersmak. Passer sammen med skalldyrsalat og gode venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.