Ukens vin er skapt av to unge brødre fra Rheinhessen i Tyskland.

Nærmere bestemt fra Weingut Thörle. En gård som har eksistert innen familien Thörle siden 1700 tallet. I dag så drives gården av de to unge brødrene Christoph og Johannes Thörle som overtok gården fra deres foreldre i 2006. På den 19 hektar store gården, så dyrkes det kun vin av de klassiske druene Riesling, Silvaner og de ulike Burgunderdruene. Alt for å samstemme med den kalksteinrike jorden.

Kvaliteten på vinene fra Weingut Thörle , er formidabel. Kanskje ikke så rart, brødrene er flere ganger kåret og omtalt som Tysklands mest lovende og beste unge vinbønder.

2011HoelleSpaetburgunderWeingut Thörle Hölle Spätburgunder 2011, Rheinhessen. Tyskland. 90 poeng.

Denne vinen ble i 2011 kåret som Tysklands beste av det anerkjente magasinet Gault&Millau. Og det er slettes ikke uten grunn. Fargen er vakker rubinrød. Nydelig duft med kirsebær, blomster og noe urter. Smaken er elegant, med en nydelig fyldig start og en god fruktighet. Perfekt balansert syre og sødme. En vin som vil danse perfekt sammen med lyst kjøtt. Til og med, med torsk vil den funger glimrende. Denne vinen kan lagres de neste 14- 15 årene. Her er det mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.