Ukens Vin.

Ukens vin er en sjeldent god opplevelse.

I 11 generasjoner har de dyrket vin på Weingut Peter Jakob Kühn i Oestrich-Winkel i Rheingau. Så det var et stort steg for en familie som har produsert vin på en tradisjonell måte i 11 generasjoner, da de i 2004 lot seg sertifisere  som en økologisk og biodynamisk, vingård. Ikke bare risikerte de sitt eget levebrød, men de risikerte også en lang tradisjon. Men, det var også gjennom deres filosofi og vissheten om at kvalitet og bærekraft er uatskillelige, at vingården har eksistert igjennom århundrer. Og det er nettopp kvalitet og levedyktighet, som kjennetegner vinene fra gården.

Vingården er fortsatt medlem av Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP), men også den internasjonale foreningen for biodynamiske vinbønder, „La Renaissance des Appellations“.

ce2cbda158Og det er akkurat en slik vin som

Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett 2013 er. 90 poeng.

En elegant strågul farge. Duften er full av opplevelser i seg selv, med sitrus, epler og noe mineraler. Smaken lever virkelig bra opp til duften med en fantastisk balanse mellom syre og sødme. En virkelig lang og god ettersmak. En vin som kan brukes sammen med lyst kjøtt eller ost. Også en vin som kan nytes på terrassen sene sommerkvelder. Meget godt kjøp.

Vil du vite mer om vingården og filosofien, kan du lese mer om den her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.