Tyske riesling viner passer fantastisk bra sammen med sommerens matopplevelser. Her er en bukett av de bedre.

Leitz Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling Trocken 2012 92. Poeng.

En fin gul farge. Behøver litt tid i glasset før den blomstrer ut med epler, sitrus og en anelse blomster. Smaken er en fantastisk balanse mellom sødme, syre og fylde. Man finner igjen eplene, sitrusen og en anelse vinbergfersken. En tett på optimal ettersmak. Dette er en vin som kan nytes helt alene uten mat. Men den vil også gå virkelig bra sammen alle typer skalldyr.

Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett 2013 90 poeng

En elegant strågul farge. Duften er full av opplevelser i seg selv, med sitrus, epler og noe mineraler. Smaken lever virkelig bra opp til duften med en fantastisk balanse mellom syre og sødme. En virkelig lang og god ettersmak. En vin som kan brukes sammen med lyst kjøtt eller ost. Også en vin som kan nytes på terrassen sene sommerkvelder. Meget godt kjøp.

Gustavshof Signatur Riesling Trocken 2012 89 poeng

Lys gul på farge. Elegant duft av epler, blomster og mineraler. Nydelig fruktig smak med blomster og epler. Flott balanse mellom syre og sødme. En riktig god ettersmak. Det er nesten så man lurer på om denne vinen ble skapt for å danse med sushi. Mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Haart Piesporter Grafenberg Riesling Spätlese 88 poeng

Tiden da man rynket på nesen av Piesporter er for lenge siden over. Nå er det kvalitet for pengene som gjelder. Så også for denne. Den har en elegant strågul farge. Duften er fylt av epler, vinbergfersken og noe sitrus. En herlig fyldig start med en flott balanse mellom syre og sødme. En virkelig god ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med blåskimmelost. En annen positiv sak er at den holder kun 8 prosent alkohol. Meget godt kjøp.

Leitz Berg Roseneck Riesling Spätlese 2011 88 poeng

Lys gul på fargen- en herlig duft av sitrus og epler. Et hint av fersken. Smaken preges av duften, med fin, fin sødme og syre. En balansert og veldig god ettersmak. En vin som passer sammen med venner, frukt og ost. Ennå en vin med et behagelig alkoholnivå på 7,5 prosent. Meget godt kjøp.

Reichsgraf von Kesselstatt Graacher Riesling Trocken 2013 87 poeng

En strågul farge med et aldri så lite grønnskjær. En nydelig duft av blomstereng, sitrus, epler og sommer. Smaken lever langt på vei opp til duften med god sødme, sitrus, fersken og epler. Morsom prikking av bitte små bobler på tungen. Om du ikke liker den lille prikkingen, så dekanter vinen. Personlig ble jeg glad i denne vinen, og vil nok dele den med mine venner eller bruke den som aperitiff. Meget godt kjøp.

Grans-Fassian Riesling 2010 85 poeng

Gulgrønn på fargen. Elegant duft av frukt og sitrus. Som duften er det en elegant fruktig smak med epler og sitrus. Frisk syre som balanserer fint med sødmen. Lang fruktig ettersmak. Nydelig. Danser fint sammen med skalldyr og fisk. Et riktig godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.