Coralia fikk sin prinsessetittel da hun giftet seg inn i en av Italias rikeste familier, og i 1968 kjøpte hun og ektemannen Riccardo eiendommen Castell’in Villa.

De startet umiddelbart med å renovere bygningene på Castell’in Villa Chianti Classico gården og plante flere vinmarker, selv om de opprinnelig bare hadde tenkt å lage litt vin for moro skyld. Da Riccardo gikk bort i 1985 stod Coralia alene igjen med ansvaret, og hun valgte da å selge huset i Roma for å kunne konsentrere seg om vinproduksjonen for fullt. Og på tross av sin imponerende alder, så har hun en finger med i alt som skjer på gården.

”La Principessa” er en usedvanlig imponerende kvinne. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av Castell’in Villa-gården er hun lynskarp, snakker fem språk og vet nøyaktig hvordan hun vil ha saker og ting – samtidig som hun har et sjarmerende og vinnende vesen og en real porsjon med livsvisdom. Da er det kanskje heller ikke så rart at vinene hun lager er i verdensklasse.

Castell’in Villa Chianti Classico Riserva 2011. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 499,90 Poeng 92/100

Druen er selvfølgelig Sangiovese. Tross alt, er det den druen de dyrker. Fin, dyp rød farge. Bra duft av kirsebær og små hint av plomme. Smaken har en fin fylde, fruktig med en meget bra munnfølelse. Flott balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og god ettersmak. Passer like bra til lam som til kos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.