Det spanske vinhuset Torres er mer enn tre hundre år gammelt.

Rent faktisk finnes det dokumentasjon på at de allerede på 1600 tallet dyrket vin som ble solgt i mindre skala. I dag har Miguel Torres vokst til en av Spanias største vinprodusenter.  Med sine 1300 hektar vinland i Penedès i Catalonia, produserer de alt fra enklere konsumvin til noen virkelige super vin.Og det er i den siste kategorien disse tre vinene er.

Salmos 2015. Spania, Catalonia, Priorat. Pris 299,90 Poeng 92/100

Druene er Cariñena 50%, Garnatxa 35%, Syrah 15%. En mørkerød farge som er virkelig vakker. Duften har mørke kirsebær, litt krydder og noe eik. Smaken har en fantastisk fylde, noe frukt og lever ellers opp til duften på en herlig måte. En perfekt balansert syre og sødme med en mild tannin. En lang og meget god ettersmak. Her er det virkelig mye kvalitet for pengene. Og det er bare å nyte den sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Mas la Plana Cabernet Sauvignon 2013, Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 499,90 Poeng 92/100

Drua er som navnet på vinen sier, Cabernet Sauvignon. Fin mørkerød farge. Duft fylt av solbær, urter og hint av eikefat. Smaken har en flott fylde, meget bra balansert syre og sødme. En fin tannin. Smaken lever på alle måter opp til duften. En lang og meget god ettersmak. En vin som kan fungere glimrende sammen med rødt kjøtt. Et meget bra kjøp

Torres Celeste 2015. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 174,90 Poeng 89/100

Druen er 100% Tempranillo. Mørkerød på farge. Nydelig duft av mørke bær og hint av fat. Smaken har bra fylde og friskhet. Samme mørke bær som i duften. Bra balanse mellom syre og sødme med fin tannin. Bra ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med en solid kjøttgryte. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.