Ukens vin er faktisk to stykker. Godt nok er begge fra samme produsent. Luca Roagna fra Piemonte i Italia.

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Helt siden han overtok i 2001-årgangen, har han løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte. Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra 2013 og 2014 arrenderer  de en vinmark i Barbaresco og to i Neive. Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.

Roagnas vinmarker er lett gjenkjennelige og består hovedsakelig av gamle u klonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner. Viner med betegnelsen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv lager egen vin. Dermed får Luca Roagna mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere.

Barbera d’Asti Selezione Luca Roagna 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 174,90 Poeng:  87/100

Drua er som navnet sier Barbera. Fin mørkerød farge. Meget bra duft av kirsebær med hint av fat. Smaken lever elegant opp til duften og er fyldig og frisk. Føles mjuk i munnen. Bra balansert og har en mild tannin. Fin frisk ettersmak. Passer bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Roagna Langhe Rosso 2012. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100

Drua vin er laget på, er Nebbiolo. En klar fin rødfarge. God duft av kirsebær og andre mørke bær. Hint av blomster og fat. Smaken er frisk med en veldig god fylde. Lever opp til duften, har en bra syre og en tydelig tannin. En riktig lang og god ettersmak som nesten aldri tar slutt. En vin som går bra sammen med rødt kjøtt. Dette er ekte rock and roll som vi sa i min ungdom når noe var riktig bra. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.