Vi bruker bestillingsutvalget på Vinmonopolet altfor lite. Det finnes så utrolig mange godbiter akkurat der.

Det handler egentlig bare om litt planlegging. Man finner en vin man liker, går på det lokale Vinmonopolet og bestiller hjem en flaske av akkurat den vinen du liker. Etter et par dager får du en sms og så er det bare å stikke innom butikken og hente vinen. Eller man kan bestille vinene på nettet og få vinen til sitt lokale postkontor.

For et år siden smakte jeg Walldorf Hannes Brut Nature 2014. En helt fantastisk musserende vin som jeg ga hele 90 poeng. Så da jeg fikk smake dagens to viner for en stund siden, var lykken total. Og dette er to viner du finner i bestillingsutvalget.

Weingut Walldorf

Weingut Walldorf  ble grunnlagt 1896 av brødrene Walldorf. I hjerte av Rheinhessen, litt sør for Mainz på et sted som heter Saulheim. Akkurat som vindyrking har preget regionen i århundrer, har den selvfølgelig også preget dagens vingård «Walldorf.» I dag er det den unge vinbonden Max Dexheimer som driver gården. Egentlig ville han ikke for drømmen hans var å få jobb på et kontor og ha helt normale arbeidstider. Han hadde nemlig sett hvordan foreldrene hans hadde arbeidet mer eller mindre døgnet rundt. Men da han gradvis ble sluset inn i familiens restaurant, så hvordan kundene verdsatte omgivelsene, vinen og kulturen visste han at det var vin som var fremtiden hans. Allerede som16-åring fikk han ansvar for 0,1ha vinmark med Weissburgunder. Ikke var det lett og ikke var det enkelt. Bare hardt arbeide. Men det var verdt det da han klarte å få frem en vin som vant gullmedalje ved store vinmessen i Wien.  Så i 2012, som 20 åring, overtok han vinmakingen på gården. Og for å være sikker på at det ikke skulle bli enkelt, lages hans Riesling, Weissburgunder og Spatburgunder på biodynamiske prinsipper.

Walldorf Spätburgunder Saulheim 2015. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 315,- Poeng 90/100

Drua er Spätburgunder, mer kjent som Pinot Noir. Fargen er disete rød. Herlig duft av både røde og mørke bær. Hint av jord. Smaken er frisk med bra fylde. Lever fint opp til duften. Bra balansert syre og sødme og har en mild tannin. En frisk og tørr ettersmak. En vin som går glimrende sammen med lyst kjøtt. En tysk rødvin når den er som best. Meget bra kjøp.

Walldorf Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 169,90 Poeng  88/100

Lys gul på fargen med et lite grønt skjær. En herlig frisk duft av sitrus, epler og små hint av blomster. Som duften er smaken frisk og fruktig. En fint balansert syre og en lang og elegant ettersmak. En vin som kan brukes til både fisk og som kosevin. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.