Under kolonialtiden var Sør-Afrika et av de første områdene for vindyrking utenfor Europa. De første vinstokkene ble plantet allerede på 1600-tallet utenfor Cape Town.

Det var kolonister fra Nederland som satte igang vinproduksjonen eksakt 2. februar1659. . Årsaken til at man kan tidfeste det eksakte tidspunktet, var at Jan van Riebeeck skrev det i sin dagbok da de presset de første druene. Og etterhvert så spredde vindyrkingen seg til flere områder i landet.

Da den økonomiske boikotten av apartheid systemet slo igjennom for fullt, skapte det store problemer for vinindustrien som knapt nok solgte en flaske vin ut av landet. Det var først da demokratiet ble innført i 1994, som Sørafrikansk vin igjen kom ut på verdensmarkedet. Problemet de første årene var at hele industrien hang etter med gammeldagse produksjonsmetoder og liten erfaring med eksport. Noe som gjorde at det var mye dårlig kvalitet som kom ut på markedet. Men de siste ti årene har sørafrikansk vin fått en markant kvalitetsbedring. Og igjen er det spennende og morsomt å botanisere i vin fra Sør-Afrika.

Kanonkop Cabernet Sauvignon 2011. Sør-Afrika, Coastal Region, Stellenbosch. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100

Fin djup rød farge. Riktig bra duft av solbær med fine hint av fat. Smaken er riktig spennende med sin gode fylde, mørke bær og sitt lille hint av fat. Veldig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. Går riktig bra sammen med storfe. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.