Ukens Vin.

Penfolds er en av Australias eldste vingårder. Det ble grunnlagt 1844 av Christopher Rawson Penfold og hans hustru Mary Penfold.

Etter hvert ble de en av Australias største vinprodusenter. Fra begynnelsen av 1950 tallet, under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert, ble de også internasjonalt anerkjent. Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen «Grange Hermitage,» senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago, og i 2011 ble Penfolds en del av Treasury Wine Estates.

Felles for de fleste av Penfolds viner, er at de også holder et veldig høyt kvalitativt nivå. Og heldigvis kan man få andre viner fra Penfolds enn Penfolds Grange. som ikke er blant de rimeligste vinene. En av de som kan kjøpes for oss med en normal lommebok, er:

Penfolds Bin 128 Coonawarra Shiraz 2013 Australia, South Australia, Coonawarra 90 poeng

La det bare være sagt først som sist. Hvilken fantastisk vin. Vakkert rød på fargen, lekker duft av kirsebær og andre mørke bær. Nydelig hint av blomst og en anelse fat. Smaken er rund, bløt og fyldig. Moden frukt og perfekt balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som passer perfekt til vilt eller lam. En ekte løp og kjøp vin. Her er det mye vin for penga.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.