Ukens rimelige viner kommer fra Loire. Frankrikes hage.

Landskapet ved elven Loire er et sjeldent vakkert og frodig syn. Et landskap som både inneholder storslåtte borger og mer enn 300 slott og ikke minst en rekke gamle, vakre landsbyer. Jeg mener det ikke er en tilfeldighet at Loire finnes på UNESCOS liste over verdensarvområde. Og vinen bærer preg av det landskapet de er dyrket i. Ikke det at jeg mener vinen skulle være på UNESCO sin liste, men når de er som best, er de virkelig fantastiske.Og det til en virkelige rimelige penge.

Wilfrid Rousse Les Galuches Chinon 2015. Frankrike, Loire, Chinon. Pris kr. 160,- Poeng 88/100

Druene er Cabernet Franc. Flott mørkerød farge. Meget bra duft av mørke kirsebær og hint av krydder og jord. God fylde med fin fruktighet. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. Passer bra til grilla lam. En ekte løp og kjøp vin.

Desormière Côte Roannaise Tradition 2016. Frankrike, Loire, Côte Roannaise. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Drua er Gamay. Mørkerød med et blått skjær. En ung duft av mørke bær med hint av urter. Smaken er fruktig med bra fylde. Bra syre og sødme. Bra tannin. Lever opp til duften. En riktig bra ettersmak. Passer riktig bra sammen med lyst kjøtt. Mye vin for pengene. Meget bra kjøp!

Hvitvin.

Ch. de la Gravelle 2016. Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine sur Lie. Pris kr. 168,- Poeng 90/100

Testens absolutt beste. Drua er Muscadet. En fin gulgrønn farge. Herlig duft av epler, sitrus og hint av blomster. Smaken frisk, fruktig med en meget fin fylde. Tett på perfekt syre og sødme. En frisk og god ettersmak. En vin som passer riktig bra til kos sammen med gode venner. En vin med så mye kvalitet og til den prisen, er det bare å si, løp og kjøp!

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018. Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine. Pris kr 150,- Poeng 88/100

Drua er Muscadet. Gulgrønn farge. Duft av grønne epler, sitrus og bitte litt blomst. Fyldig og fruktig på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med epler og sitrus. Meget bra ettersmak. Passer bra til fiskeretter, men aller best til kos. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.