Nordmenn elsker Italia og nordmenn elsker Bag in Box.

Så her er tre bra forslag på Bag in Box som kan nytes om høsten… og resten av året. Det ble testet sju forskjellige bokser og av disse fikk tre seks på terningen.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017, Italia, Piemonte Pris kr. 479

Drua er Barbera. Vakker, dyp røde farge. En flott duft av bær og kirsebær. Smaken er frisk og fyldig med bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine bær. Bra tannin. En fin ettersmak. Passer bra til lam. Meget bra kjøp.

A’Terra Pinot Noir 2018. Italia, Sicilia, Terre Siciliane. Pris kr 449,90

Drua er Pinot Noir. Klar rød farge. Bra duft av røde bær med små hint av plommer. Fruktig og rund på smak. Lever bra opp til duften med røde bær. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 465,-

Drua er barbera. En mørkerød farge med blått skjær. God frisk duft av kirsebær og litt urter. Vinen er herlig mjuk i munnen. Frisk og fruktig med røde bær og samme urter som i duften. Bra syre som er vel balansert. Mild tannin.  Fin ettersmak. Personlig liker jeg den godt sammen med modne, harde oster men fungerer vel så bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.