Bandol ligger 45 kilometer øst for Marseille og 15 kilometer vest for Toulon. Og allerede i romertiden var Bandol kjent for sitt gode klima og gode viner.

Vinene var så berømte at de ble skipet til den romerske overklassen i Roma. Med Romerrikets fall, ble byen herjet og brent av Germanerne og befolkningen flyktet inn i landet. Flere hundre år senere, mot slutten av hugnottkrigen på 1500 tallet, bygdes et fort på samme plassen og byen vokste til det den er i dag med sine cirka 8000 innbyggere. Allerede 1941, som et av de første områdene i Frankrike, fikk vinen AOC betegnelse. Men at vinen i Bandol er bra, visste allerede Ludvig XV sitt hoff, hvor vinene ble betraktet som noe av de ypperste man kunne drikke.

Bandol La Bastide Blanche

I dag så er en av de mest kjente vingårdene i Bandol La Bastide Blanche. En vakker eiendom på 24 hektar som holder til i Le Castellet. Baptistin Bronzo kjøpte eiendommen i 1972, og i dag er det sønnene Louis, Michel og Nicolas som driver gården. De dyrker Mourvèdre, Cinsault, Grenache, Clairette, Ugni Blanc, Sauvignon og Bourboulenc i steinete, kalkholdig jordsmonn. Plantene her er 30-40 år gamle, og druene dyrkes økologisk.

La Bastide Blanche Bandol Rouge 2016. Frankrike, Provence, Bandol. Pris kr. 229,90 Poeng 90/100

Druene er Grenache 16%, Carignan 2%, Cinsault 6%, Mourvèdre 70%, Syrah 6% . Mørkerød farge. God duft av solbær, urter og en anelse fat. Smaken er meget fyldig, fruktig og lever flott opp til duften. Perfekt balansert syre og sødme. Bra med tannin. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med høstens lam. En ekte løp og kjøp vin.

Tidligere årgang. La Bastide Blanche Bandol Rouge 2015. Poeng 89/100

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.