Så begynner de første vintipsene å komme til Julemessen i Tromsø den 9 november. Og det er en del godsaker jeg gleder meg til. Blant annet en Crémant fra Jura.

Jura ligger geografisk mellom Burgund og Sveits. Klimaet her er kjølig og vinstilen har en elegant, herlig og noen ganger uvanlig egenart. Mest kjent er deres ‘Vin Jaune’ som kan sammenlignes med tørr Sherry. Personlig er jeg mest begeistret for deres musserende viner. Og for at Jura fortsatt er temmelig ukjent for «folk flest» så kan man fortsatt finne viner av veldig høy kvalitet til en meget rimelig pris.

Jerome Arnoux

En av de aller beste, er Jerome Arnoux er en del av det smått legendariske Cellier des Tiercelines i det franske vindsitriktet Jura.
Han var tidligere kjellermester hos Stephane Tissot, som var med å etablere Cellier des Tiercelines sammen med Benoit Mulin. Da  Stephane Tissot hoppet av, var det kanskje helt naturlig at det var Jerome Arnoux som tok hans plass. Og det er en av grunnen til at jeg gleder meg som et barn på julaften til å smake en av vinene hans på Julemessa den 9. November.

Jérôme Arnoux Crémant du Jura. Frankrike, Jura. Pris kr. 224,90 Poeng 90/100

Druene er Pinot Noir 50%, Chardonnay 50%. Strågul med et grønt skjær på fargen. Meget bra duft av sitrus, epler og kjeks. Smaken er frisk, fruktig med en bra fylde og lever glimrende opp til duften med sine epler og sitrus. Elegant syre. Flotte små bobler som kiler ganen. Lang ettersmak. En glimrende vin til fest og kos sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Billetter til å smake denne vinen samt mange andre, finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.