Ukens rimelige viner har ikke noe tema. Bortsett fra at alle har vært anmeldt tidligere i andre årganger. Og felles for alle sammen, var at jeg var temmelig begeistret for dem.

Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo 2015. Italia, Piemonte, Colline Novaresi. Pris kr. 155,-

En rødvin som er laget av Nebbiolo. Flott rød farge. Bra duft av røde bær med hint av urter og litt blomst. Smaken er fruktig og fyldig. En virkelig god munnfølelse. Meget bra syre og sødme. En lang og god ettersmak. Dette er et knallkjøp som passer glimrende til både pasta og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Las Cepas La Cavera Garnacha 2017. Spania, Rioja. Pris kr. 162,-

Drua er hundre prosent Garnacha. Nesten blårød på fargen. Bra duft av solbær med hint av urter og fat. Smaken er rund, bløt med en god munnfølelse. Ung. Samme bær, urter og fat som i duften. Bra balanse og fin tannin. God ettersmak. Passer sammen med grill og ikke minst går den bra til kos. En litt annerledes Rioja. Meget bra kjøp

Hvitvin.

Ioppa San Grato 2017. Italia. Pris kr. 150,-

Druene er en blanding av Erbaluce 70%, Traminer 10%, Timorasso 20%. En lys gulgrøn farge. Duften har lime, epler og bitte litt blomst. En frisk smak med masser av frukt. Lever fint opp til duften. Meget bra ettersmak. En vin som vil kunne gå godt sammen med salater og lette fiskeretter. Meget bra kjøp.

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2017. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 164,90

Gulgrønn på fargen. En nesten klassisk Riesling duft av epler, sitrus og den lille anelsen av petroleum. Akkurat som i duften, finner man i smaken de samme eplene, sitrusen og det lille hintet av petroleum. Men også en velbalansert sødme og syre. En bra ettersmak. Vinen vil passe bra sammen med gode venner og musikk i solveggen. Tidligere kostet denne vinen 175 kr. Nå 164,90. Sier bare wow.  Løp og kjøp!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.