Godt Drikke har omtalt vingården Charles Sparr fra Alsace et flertall ganger.  De har dyrket vin siden 1634 . Og siden den første Charles Sparr, har de sakte men sikkert utvidet vinmarkene sine.

Det var med Pierre Sparr I (1900 – 1976) som utviklet velstanden i bedriften i kjølevannet av to verdenskriger, med blant annet utvikling av deres viner fra noen av Alsaces beste vinmarker. Og ikke fikk han i gang en betydelig eksport. Riktig fart på eksporten, var det Charles Sparr II (1934 – 2007) som fikk, med eksport av vin til Nord-Amerika, Nord Europa og Asia. I dag er det Pierre Sparr II og hans sønn Charles Sparr III som drifter gården. Mens Pierre selger vin over hele verden, er det Charles som fungerer som kjellermester. Han har fått et solid ry som en av de beste unge vinmakerne i Alsace og med ny teknikk, gamle tradisjoner og historie er hans mål å skape noe av de beste som Alsace kan tilby av vin. Og tradisjon og historie har han nok av, som den 12 generasjonen vinmaker på Charles Sparr.

Charles Sparr Coeur de Barrique Alsace Grand Cru Pinot Gris 2013. Frankrike, Alsace. Pris kr. 298,20 Poeng 91/100

En sjelden gang i blant, sier man bare wow når man åpner en flaske vin og kjenner duften. Og dette er en sånn vin. Drua er pinot gris. Lys gyllengrønn farge. En virkelig bra duft av melon og tropisk frukt. Små hint av tre. Smaken har en frisk og deilig fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En herlig, lang og lett krydret ettersmak. En vin som kan passe til fisk med aller best til kos. Et meget bra kjøp.

Charles Sparr Riesling Lieu Dit Altenbourg 2014. Frankrike, Alsace. Pris kr. 235,10 Poeng 90/100

Drua er riesling. Flott gyllen farge. En herlig duft av epler bitte litt sitrus og fersken. Smaken har en riktig frisk og fruktig fylde. Fin sødme med perfekt balansert syre. Lever opp til duften med modne epler. Lang og god ettersmak. En vin som er perfekt parmaskinke og fenalår. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.