Domaine du Meix Foulot med sine 20 hektar i Mercurey, Burgund, er over 200 år gammel. Gården ligger ved ruinene fra Château de Montaigu, en av de siste bastionene for hertugene i Burgund.

Agnès Dewé de Launay

I dag driftes gården av Agnès Dewé de Launay som er den 8 generasjonen på gården. Hun overtok i 1996 og drifter etter et motto fra Antoine de Saint Exupery. “Vi arver ikke jorden fra foreldrene våre, vi låner det fra våre barn”. Det er også derfor hun bruker grønn høst avhengig av om det er mye eller lite druer. Hun har heller ikke noen bladtynning og bruker kun mineralsk eller organisk gjødsel. Domaine du Meix Foulot blir av mange betraktet som en av de mest spennende produsentene i Mercurey og jeg er vel temmelig enig i det.

Meix Foulot Mercurey 2016. Frankrike, Burgund, Côte Chalonnaise. Pris kr. 280,20 Poeng 88/100

Drua er Pinot Noir. Flott dyp rødfarge. Duften er fylt av bringebær og bitte litt kirsebær og fat. Herlig duft. Smaken har en virkelig fin fylde. Den oppleves frisk med en perfekt syre og sødme. Bra tannin. Riktig god ettersmak. En vin som passer til både lyst kjøtt og ikke minst til kos. Egentlig litt rart at man kan finne en Burgund til denne prisen og med så mye kvalitet. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.