Musserende vin er ikke forbeholdt nyttårsaften eller for å sprøyte over tilskuere når man har vunnet en ludoturnering.

Musserende vin er en helårsdrikk som kan nytes i alle sammenheng. Og gjerne en mørk januarkveld med blåst utenfor husveggen. Det er ikke noe som er oppmuntrende… eller romantisk,  enn bobler i et glass. Og noen man er glad i.

Griesel Blanc de Noirs  Brut 2014. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Pris kr. 270 Poeng 90/100

Fin gyllen farge med bra skum og bobler. Duft av stenfrukt, sitrus og pære. Små hint av kjeks og fat. Smaken har bra fylde, frisk og fruktig. Lever fint opp til duften med sin sitrus og frukt. Bra balansert. God ettersmak. Passer sammen med kos og musikk av Georg Friedrich Händel. Løp og kjøp. Her det bobler for alle pengene.

Ferrari Trento Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Laget på Chardonnay. Strågul på fargen. Fine bobler som kiler nesen når man stikker nesen i glasset for å få duften av epler, sitrus og brød. God fruktighet, bra syre. Elegant ettersmak. Passer sammen til kos og gjerne små lette retter. Laget på «champagnemetoden» og er et meget bra kjøp

Serol Turbullent. Frankrike, Loire. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Laget på Gamay. Mer lyserød enn rosa på farge. Fine bobler. Lekker duft av bringebær og litt sitrus. Frisk og fruktig smak. Bra fylde. Bringebærene fra duften kommer igjen i smaken. Fint balansert. God ettersmak. Passer glimrende til kos. Løp og kjøp.

Delorme Crémant de Bourgogne Ice. Frankrike. Burgund. Pris kr. 189,90  Poeng: 84/100

Druene er Gamay 20%, Chardonnay 29%, Aligoté 20%, Pinot Noir 31%. Lysegul med et lite grønt skjær. En frisk duft av epler, sitrus og det lille udefinerbare. Smaken er fruktig og frisk. Samme epler og sitrus som i duften. Bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som går bra sammen med et lystig lag. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.