Norge drukner i italiensk vin fortiden. Mye av det er mediokert eller dårlig. Men, heldigvis finnes det også mye bra.

Eiendommen Casalvento ligger i hjertet av Chianti regionen. Den ble kjøpt i 1997 av Robert Cuillo og hans kone, Gudrun. Noe av det første de gjorde, var å restaurere hele eiendommen tilbake til sin fordums prakt og skjønnhet.
I dag er eiendommen, som ligger 600 meter over havet omgitt av skog og åser og vinmarker som ble plantet første gang for ca.18 år siden. Vinstokker som er tilpasset det unike jordsmonnet, mikroklima ved høy tetthet samt beskjæring for lave avlinger. Alt for å oppnå best mulig kvalitet på druene. Og kvaliteten viser seg i vinene.

Livernano Chianti Classico Riserva 2013. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 290,10 Poeng 90/100

Druene er Sangiovese 80%, Merlot 20%. Mørkerød farge. Riktig bra duft av kirsebær, litt krydder og fat. Smaken har en meget god fylde, fruktig med en mild tannin. Godt balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. En vin som fungerer glimrende sammen med lam og diskusjon etter en middag. Meget bra kjøp.

Livernano Chianti Classico 2013 . Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 210,10 poeng 88/100

Druene er Merlot 20%, Sangiovese 80%. Fin rød farge. Bra duft av kirsebær og plommer. Hint av fat. Vinen er frisk med en bra fylde. Lever opp til duften. Riktig bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med pasta. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.