Ukens rimelige viner kommer alle fra Australia. Og det er ingen tilfeldighet.

De siste tjue, tjuefem årene, har Australias vinproduksjon opplevd en renessanse og kraftig kvalitetsforbedring. På begynnelsen av 1950 tallet, så vi den første kimen til det som ble dagens mer industrialiserte vinproduksjon. Men det var først etter 1994 med klassifiseringene, at vinindustrien virkelig skjøt fart. Med produksjon av moderne viner av de viktigste druesortene, har australsk vin nådde høyt på popularitetshimmelen og blitt et av de store vinlandene. Og det positive er at man fortsatt kan få kvalitet for en rimelige penge.

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet Sauvignon 2017. Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 144,90

Druene er Cabernet Sauvignon 33%, Shiraz 77%. Blårød på fargen. Duft av bjørnebær, solbær og hint av fat. Den fyldige, fruktige smaken lever opp til duften med sine solbær og andre mørke bær. Hint av fat og med bra balansert syre og sødme. Bra tannin.  Lang og god ettersmak. Går fint sammen med grillet lam. Meget bra kjøp.

Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon 2015. Australia, South Australia. Pris kr. 139,90

Her er det Cabernet Sauvignon for alle pengene. Vinen er nesten blåsvart på fargen. Den har en god duft av mørke bær som solbær og en elegant duft av fat. Smaken har samme solbær og samme eleganse av fat som i duften. Riktig bra balanse og bra tannin. God ettersmak. Passer glimrende sammen med de fleste typer kjøtt. Meget bra kjøp.

Rolling Shiraz 2015. Australia, New South Wales. Pris kr. 129,90.

Ny årgang. Druen er Shiraz. Mørkerød på fargen. Duft av solbær, urter og noe lakris. Smaken er bløt og fruktig med en helt ok fylde. Mørke bær med små hint av fat. Bra balanse. Bra ettersmak. Passer bra til storfekjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.