Azienda Agricola Camparo holder til i Langhe, Piemonte. Noe de har gjort i tre generasjoner. Eiendommen ligger på åssidene rund byen Diano d’Alba, La Morra og Grinzane Cavour. Kanskje noen av de beste områdene i Langhe. Og her dyrker de økologiske viner… og hasselnøtter.

Opprinnelig solgte de all sin vin på bulk. Noe som ikke var spesielt uvanlig på 1940-tallet. Men da Mauro Drocco overtok etter sin bestefar og far, endret han mye av produksjonen. Selv om han var veldig ung, så  hadde han en klar formening om hvordan han ønsket å drive eiendommen. Men eventyret Azienda Agricola Camparo begynte først riktig på midten av 1990 tallet, da Mauro Drocco kjøpte en vinmark i Grinzane Cavour og dyrket Nebbiolo.

Som en av de aller første i Langhe, tok Mauro Drocco steget fullt ut og ble organisk sertifisert. Og med de nye etikettene med flagrende sommerfugler, en indikator på et sunt biologisk mangfold, så viser han også et visuelt symbol på at naturen står i høysetet.

Sara, Alberto og Alessio,  Mauro Droccos barn, er den nye generasjonen på Azienda Agricola Camparo.  De er minst like mye oppmerksom på at det må investeres i ny teknologi, og de har ekspandert ved at de har kjøpt en parsell i La Morra for å kunne øke produksjonen av Barolo.

De har kontroll på hele prosessen, fra stell av vinmarkene til tapping av vinen. Druene håndplukkes og fermentering skjer i temperaturkontrollerete ståltanker. De bruker lokal gjær, og fermenteringen varer minst 15 dager – Barolo kan fermentere opptil en måned. Lagringen skjer i kjelleren i spesielle tanker. Rødvin modner i franske eikefat à 2.500 liter eller i barrique (brukt 2-3 ganger tidligere) De foretrekker å bruke store fat slik at treverket ikke dominerer de typiske aromaene og smakene som er i vinen, særlig da med tanke på de florale og fruktige aromaene som fremkommer sterkere i organisk dyrket vin.

Camparo Nebbiolo d’Alba 2016. Italia, Piemonte, Alba. Pris kr. 200,- Poeng 87/100

Middels lys rød farge. En meget fin duft av urter, røde bær og blomster. Smaken er fruktig med en anelse sødme. Har en god fylde. Vinen lever riktig bra opp til duften og har en bra tannin. Ettersmaken er tørr med noe fruktighet. En vin som passer riktig bra sammen med lam. Her er det mye vin for pengene og er et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.