Tekst og Foto: Linn Johnsen.

Perrachon er en familieeiet vinprodusent fra Julienas i Beaujolais som i dag drives av femte og sjette generasjon vinmakere. En nokså beskjedent omtalt produsent her til lands, kanskje inntil VG omtalte deres Morgon Corcelette forleden – og gav den terningkast 6.

Linn Johnsen er en av Norges beste vinbloggere. Du kan lese mer av henne på hennes egen blogg, Linn Johnsen Vinstudinen, eller følge henne på Facebook.

Det er andre året jeg smaker Perrachons klokkeklare viner. Som den produsenten som dekker kanskje flest av cruene i Beaujolais, er det også artig å smake viner fra såpass mange som seks av cruene inkludert noen enkeltmarksviner. Så langt jeg er kjent med lages vinene fra huset på nokså lik måte, og dermed er det også lettere å se hvordan jordsmonnet spiller inn . Hele seks cruer (den høyeste appellasjonskategorien i Beaujolais) dekker Perrachon, hvis opprinnelse altså er i Julienas. Fra florlette Fleurie og Saint-Amour til konsentrerte Morgon. Perrachon bør ha noe for en hver smak, men her er mine to favoritter.

Foto: Linn Johnsen

Juliénas Les Vignes Centenaires 2016

Juliénas Les Vignes Centenaires 2016 er laget fra gamay på 100 år gamle vinstokker, og det merkes i konsentrasjonen til denne særdeles elegante og detaljerte flasken. Klar rubinrød, og med god intensitet og duft av rød frukt, fiol og krydre, får man umiddelbart forventninger når man setter nesen til glasset. Tiltalende saftig røde bær som kirsebær og solbær får følge av knust stein og et hint av vanilje og ingefær. En fin fruktkonsentrasjon blir pent balansert av friskhet, pen fatbruk og en god avslutning. Cru Beaujolais til 260 kroner med wow-faktor!

Morgon Corcelette 2017

Tar du imidlertid prisen i betraktning, var vår favoritt nummer to Morgon Corcelette. Enkeltvinmarken i Morgon, kjenner jeg best fra Jean Foillard fra tidligere, vinmakingspreget gjør denne vinen til en annen. Den er for eksempel mer saftig enn juicy som jeg synes Foillards kan være som ung. Til 185 kroner er den også svært prisgunstig tatt sin kvalitet i betraktning. Klar, rubinrød og med en frisk duft av moden rødfrukt og krydder. Smak av mørke kirsebærbær, plommer og krydder. God konsentrasjon og intensitet, fin balanse – og med en tydelig adresse i Morgon.

Om du skulle være mer nysgjerrig på produsenten, finner du flere av deres viner her. Liker du Beaujolais? Flere omtaler kommer utover høsten!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.