Tema for ukens rimelige viner er Bordeaux.

Jeg har smakt meg igjennom 12 ulike viner fra Bordeaux til under 160 kroner og det er disse tre jeg sitter igjen med. Vin som jeg mener alle er verd en sekser på terningen.

Le Demi Bordeaux 2015. Frankrike, Bordeaux. ( 50 cl) Pris kr. 89.90

En Bordeaux Supérieur. Druen er Merlot. Dyp rød med en anelse blått skjær. Duft av mørke bær, hint av kanel og urter. Smaken er rund med bra fylde. Lever fint opp til duften med en bra syre og sødme. En mild tannin. En helt ok ettersmak. En vin til kos. Meget bra kjøp.

Ch. Haut-Moulin Vielles Vignes 2016. Frankrike, Bordeaux, Côtes de Bordeaux. Pris kr. 153,-

Druene er Cabernet Sauvignon 10%, Merlot 90%. En blårød farge. Duft av mørke bær med hint av urter og fat. Fin duft. Smaken er frisk og fyldig. Vinen opplevelse rund og mjuk. Lever fint opp til duften med bitte litt fat.  Dempet syre med en bra tannin. En helt ok ettersmak. En vin som kan fungere fint sammen med lam men aller best som kose vin. Meget bra kjøp.

Ch. de Cots 2014. Frankrike, Bordeaux, Côtes de Bourg. Pris kr. 159,90

Druene er Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 60%, Malbec 15%. Mørkerød på farge. Duft av mørke bær, hint av urter og noe kjøtt. God Duft. Smaken har en bra fylde, lever opp til duften med litt tre. Tilsatt eikesponer? Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En helt ok ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med høstens vilt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.