Ikke trodde jeg at Sicilia skulle bli et av mine favorittområder når vi snakker om vin. Men utviklingen på Sicilia, med den ene fantastiske produsenten etter den andre, er helt fantastisk. En av disse meget hardt arbeidene produsentene er Susie og Peter Vinding-Diers.

Etter mer en et års forhandlinger, fikk Susie og Peter Vinding-Diers overta eiendommen Montecarrubo i mars 2005. Men det var på håret, for frk. Pandolfini var Melilli var en meget streng, eldre dame som visste å knipe godt igjen rundt lommeboka. Men der hvor frøken Pandolfini var streng, var Susie og Peter utrolig tålmodige. På tross av at eiendommen var et villnis med gamle oliventrær som ingen hadde tatt hand om, mandeltrær som aldri bar frukt og halvdelen av en stall som lente seg opp mot naboens gjerde, så visste de at dette var den riktig eiendommen for dem. Halvdelene av jorden så bra ut, den andre halvdelen besto av gress og store klippestykker. Men det viktigste var beliggenheten. Jorden som skrånet ned mot det Ioniske hav med en konstant kjølig bris, Gregale, for brisen kommer fra Hellas og har sin opprinnelse i Sibir. Selv på de varmeste dagene i slutten av juli og august, blåser den kjølige brisen inn over markene.

Susie og Peter fikk ryddet halvannen hektar, dels med bulldoser for å fjerne stein og klipper og dels for hand. Og jorden som kom frem var perfekt å plante i vinstokker i. Og Susie og Peter kom fram til at den beste drua å jobbe ned for dem, var Syrah. De ba om hjelp fra sine venner, Pierre Marie Guillaume i Frankrike, om å finne en god multiklon av særlig utvalgte stokker og det har de aldri angret. De plantet 5000 stokker pr hektar og selv om stokkene gir mindre utbytte, så blir vinene fremragende.

Siden 2005 har paret ryddet mer mark, tungt arbeide, og den er sertifisert biologisk og kjøres etter biodynamiske prinsipper.

Vinding Montecarrubo Il Piccolo 2015. Italia, Sicilia, Terre Siciliane. Pris kr. 279,90 Poeng 90/100

Drua er femti prosent Syrah og femti prosent Merlot. En dyp rubinrød farge. Duften er fylt av en intens duft av mørke bær, mørk frukt og hint av oliver. En virkelig spennende duft. Smaken er frisk med en bra fylde. Lever på alle måter opp til duften og har en herlig munnfølelse. Perfekt balanse mellom syre og sødme. Mild tannin. En lang og god ettersmak med bitte litt krydder. En vin som passer rødt kjøtt. Ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.