Det er mandag og tid for ukens rimelige viner.

Denne uken er det ikke noe tema, men kun viner som er skapt til nytelse.

Most Wanted Shiraz 2017. Australia, South Australia. Pris kr. 149,90

Drua er selvfølgelig Shiraz/ Syrah. Mørk rød farge- dufter av mørke bær og en anelse lakris. Smaken er fruktig med bra fylde og en bra balansert syre og sødme. Bra med tannin som ikke er for dominerende. En helt ok ettersmak. Kan brukes til lam, men best som kosevin.

Casa de la Ermita Selección Rey 2017. Spania, Jumilla. Pris kr. 129,90

Druene er Cabernet Sauvignon 45%, Petit Verdot 30%, Monastrell 25%. Mørkerød på fargen med et lite blått skjær. Duft av mørke bær med blant annet blåbær. Små hint av krydder og fat. Smaken er frisk, bra fylde. Riktig bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En helt ok ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med grillmat. Meget bra kjøp.

Hvite og musserende vin.

Montesol Verdejo. Spania 2017, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 169,90

Druea er Verdejo. Lys gul på farge. Duft av lys frukt, litt blomst og noe jeg ikke helt klarer å definere. Smaken er frisk og fruktig. Har en helt ok balanse mellom syre og sødme. Meget fin ettersmak. En vin til salat med også til kos.

Charles de Fère Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut. Frankrike. Pris kr. 119,90

Druene er Chardonnay 80%, Colombard 10%, Ugni Blanc 10%. Gul med et grønt skjær på fargen. Duft av sitrus, grønne epler og bitte litt blomst. Smaken har bra fylde, frisk men kanskje litt for mye sødme for min gane. Bra bobler og en helt ok ettersmak. Vin som passer best sammen med venner.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.