Strauch Sektmanufaktur er et av de nyeste tilskuddene på den tyske sekthimmelen.

Vel, helt ny er ikke gården, som tidligere het Kurfürst von Dalberg. Men de skiftet navn da Isabel Strauch-Weißbach og hennes ektemann, Tim Weißbach, overtok hennes fedrenegård i 2011.

Isabel og Tim

De holder til i Osthofen i Rheinhessen og byen er kjent for å være sekt- og vinlandsbyen nummet en. Strauch har på veldig kort tid klart å etablere seg som et av de beste sekthusene i Tyskland, med en veldig klar profil og filosofi. Blant annet at all vinen de produserer er økologisk og kommer fra egne marker. Og de har satset hardt på å bruke det mest morderne utstyret som finnes på markedet. Godt nok brukt, men funnet billig i blant annet Champagne i Frankrike. Men ingen ting hjelper om man ikke har tradisjoner og kunnskap. Så Isabel Strauch-Weißbach er utdannet ønolog fra vinuniversitetet i Geisenheim samt at hun har en master i markedsføring. Som om det ikke er nok, arbeidet hun i flere år for sin far i Betrieb Weingut & Sektkellerei Dalbergerhof Strauch. Tim Weißbach er kjellermester på gården. Han er også utdannet fra Geisenheim… hvor han forøvrig møtte sin kone Isabel, samt at han hadde sin praktikk i blant annet Canada.

I løpet av den korte tiden som de har holdt på, så har de klart å oppnå nest inntil det utrolige, med blant annet 1 pris i det meget respekterte vinmagasinet Gault & Millau.

Strauch Sektmanufaktur har to viner på polet, som så absolutt bør prøves.

Strauch Zero Brut Nature 2015. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 289,90 Poeng 89/100

Laget weissburgunder, også kjent som Pinot Blanc. Fin lys strågul med bra hvitt skum og små bobler. Duft av sitrus, epler og en anelse kjeks. Smaken er riktig frisk og fruktig. Lever på lange veier opp til duften med fin syre som balanseres av litt sødme. Tørr. En meget god ettersmak. Passer glimrende til kos.  Grunnen til navnet Zero er at her brukes ingen dosage eller svovel. Meget bra kjøp.

Strauch Riesling 40 Monate Extra Brut 2012. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 269,90 Poeng 88/100

Som navnet sier, laget på Riesling. Lys gyllen med et lite grønt skjær. Elegante små bobler. En virkelig god duft av sitrus, epler og en anelse blomst og gjærbakst. Smaken er frisk, fruktig med samme sitrus og epler som i duften. Virkelig godt balansert med en fin fruktig syre. En lang, tørr ettersmak. En ekte kosevin men kan også brukes til skalldyr. Her det mye bobler for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.