Av og til, så ramler man over vin som gjør en lykkelig. Vin som er annerledes, spennende og som holder riktig bra kvalitet. Sånn vin kommer fra «garasje» produsenten Bodegas Frontonio fra Valdejalón, Aragon i Spania.

Bodegas Frontonio ble grunnlagt i 2008 og har siden den gang blitt spådd stjernestatus som en av stemmene for Det nye Spania og den nye generasjonen unge, kvalitetsbevisste vinmakere. Vinmakeren er Fernando Mora MW som ble Master of Wine i 2017. Sammen med de tre andre i teamet, jobber Fernando med å gjenreise forlatte, gamle vinmarker i sin hjemregion, Aragon. Vinmarkene ligger mellom 400-1030 meter over havet og er nordvendt, slik at klimaet kjøligst mulig. Alle druene høstes for hånd og vinifiseres etter naturlige metoder. Punch down, fottråkking, åpne gjæringskar og bruk av sementtanker er foretrukne metoder. Og alt skjer i familiens garasje.

Frontonio Microcosmico Garnacha 2015. Spania, Aragon, Valdejalón. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Drua er selvfølgelig hundre prosent Garnacha. En vakker mørkerød farge. Spennende duft av mørke bær med hint av krydder og noe jeg ikke helt klarer å definere. Smaken er fyldig, frisk med en riktig bra munnfølelse. Meget bra balansert syre og sødme. Meget bra tannin. God ettersmak. En vin som vil fungere sammen med kjøttgryter, vilt eller lam. Meget bra kjøp.

Frontonio Supersónico Garnacha 2016. Spania, Aragon, Valdejalón. Pris kr 279,- Poeng: 89/100

Drua er Garnacha. Mørkerød farge. Virkelig bra duft av solbær, krydder og det spennende lille udefinerbare. Smaken har en riktig bra frisk, fylde. Lever opp til duften på en riktig bra måte med mørke bær og en meget bra balansert syre og sødme. God tannin. En fin, tørr ettersmak. Høstens storviltvin? Meget bra kjøp.

Frontonio Telescópico Carignan 2016. Spania, Aragon. Pris kr. 279,- Poeng 90/100

Drua er Carignan. En drue som lett får et dårlig rykte… om den ikke brukes av en vinmaker som kan sine saker. Og det siste er tilfelle her. Mørkerød farge. God duft av mørke bær, krydder og små hint av blomster og fat. Smaken har en fantastisk fylde, frisk og lever på en virkelig bra måte opp til duften. Nest inntil perfekt balansert og en riktig bra tannin. Meget bra ettersmak. En vin som kan brukes til kraftige kjøttgryter eller rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.