Ukens rimelige viner, kommer fra et spredd geografisk område.

Jeg har prøv å ta hensyn til at det er sommer og at Norge er et langt land med veldig mye vær. Felles for alle vinene, er at de passer både til grill og kos. Og det siste er vel det viktigste i disse ferietider.

Cascina Collina Barbera d´Asti Passio 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti.  Pris kr. 169,90

Druen er som navnet sier, Barbera. Fin duft av kirsebær og bjørnebær. Hint av vanilje. Smaken er frisk, fyldig med fin tannin. Bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. God ettersmak. En vin som går bra sammen med lam fra grillen. Meget bra kjøp.

Gaznata Viñas Viejas 2016. Spania, Castilla y León. Pris kr. 147,60

Vinen er laget på Garnacha. Fin rød farge. Duft av bringebær, urter og hint av blomst. Smaken er mjuk med bra fylde. Fruktig. Mild tannin og en meget bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. Bra ettersmak. En vin som fungerer glimrende til både grillet og kylling og kos. Meget bra kjøp.

Tommasi Le Fornaci Lugana 2017. Italia Lugana. Pris kr. 159,90

Vinen er laget Turbiana. Lys gul på fargen med et lite grønt skjær. Dufter sitrus, blomst og små hint av mandel. Smaken er fruktig, bra fylde. Frisk med bra syre. Lever fint opp til duften. Litt kort ettersmak. Passer best som kosevin men kan også brukes til skalldyr. Bra kjøp.

Baron Due Leoni Rosé 2017. Italia. Pris kr. 389,90. Bag in Box 3 liter.

Vinen er laget på Negroamaro. Fargen er lys rosa. God duft av røde bær, jordbær samt små hint av sitrus og noen urter. Rund og fruktig på smak. Lever bra opp til duften. Bra syre og sødme med en lang og fin ettersmak. Passer bra sammen med salat og til kos Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.