Jeg har skrevet om Marinella Camerani og Corte Sant Alda før. Vinprodusenten fra Valpolicella som produserer vin som den ble laget før valpolicellavinene ble søte, klissete alkoholbomber.

Corte Sant’ Alda ble startet i 1986 av Marinella Camerani, og har i dag nesten 19 hektar vinmark i Val del Mezzane nordøst for Verona. Vinmarkene ligger på mellom 250-600 meter over havet i sydvendte skråninger på kalkholdig og steinete jordsmonn. Engasjementet for miljøet og overbevisningen om å lage sunne viner gjorde at de sertifiserte eiendommen økologisk i 2003. Med 2010-årgangen ble de den første produsenten til å slippe en biodynamisk sertifisert Valpolicella-vin.

På Corte Sant’Alda er avkastningen pr hektar lav og alt vinmarksarbeid gjøres manuelt og Marinella Camerani produserer cirka 90.000 flasker årlig. Og det er den lave avkastningen som er opphavet til den utrolige kvaliteten på vinene hennes.

Det finnes bare en  av vinene hennes på vinmonopolet. Hvorfor det ikke er flere av vinene hennes på polet, forstår jeg ikke riktig. Men den som finnes, er en ripasso man bare kan nyte til det fulle.

Corte Sant’Alda Campi Magri Valpolicella Ripasso Superiore 2014. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 289,90 Poeng 89/100

Druene er Corvina 30%, Rondinella 20%, Corvinone 50%. Fargen er mørkerød med blått skjær. En fantastisk duft av kirsebær og en anelse urter. Smaken er fyldig, frisk med en fin fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Lang, elegant ettersmak. En vin med et bra lagringspotensiale. Passer glimrende til grilla lam. En ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.