Arianna Occhipinti kalles for den ukronte dronningen av vin på Sicilia. Og det er velfortjent.

Hennes grensesprengende viner har nådd vinelskere over hele verden. Arianna Occhipint har på mange måter blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Arianna Occhipinti interesse for vin ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og onkel Gusto som «gudfar» for prosjektet, ervervet hun seg en hektar vinmark som i dag har vokst til 34 hektar. Som om det ikke er nok, så har hun skapt et renommé som når så godt som verden rundt. Vinproduksjonen hennes er klassisk naturvin; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2016. Italia Sicilia. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100

Druene er Nero d’Avola 40%, Frappato 60%. Fargen er mørk blårød. Veldig bra duft av moreller, urter og et lite hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. Lekker frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. En frisk og god ettersmak. Drikker denne gjerne sammen med en biff. Løp og kjøp. Her er det mye vin for pengene.

Occhipinti Passo Nero 2015. Italia Sicilia. Pris kr. 369,90 (50 cl)Poeng 90/100

Råstoffet  er Nero d’Avola, en drue som opprinnelig kommer fra Sicilia. Fargen er tett på kirsebærrød. God duft av mørke bær, hint av plommer og urter. Bra fylde på smak med en fin friskhet. Veldig bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med noe sødme. Meget god ettersmak. En vin som passer best sammen med sjokoladedessert. Meget bra kjøp.

Occhipinti Grotte Alte 2013. Italia, Sicilia, Cerasuolo di Vittoria. Pris kr. 479,90 Poeng 90/100.

Druene er Nero d’Avola 50%, Frappato 50%. En dyp vakker rød farge. God duft av røde bær, frukt, krydder med fine hint av fat. Smaken er en drøm av fylde, friskhet med frukt og krydder. Perfekt syre og sødme med bløt tannin. Riktig god ettersmak. En vin som går perfekt sammen med lyst kjøtt eller til ettertanke. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.