Denne uken ligger “ukens rimelige” på rundt regnet hundrelappen. I forhold til pris og opplevelse, ville alle sammen fått en sekser på terningen.

Me Gusta Carmenere 2016. Chile, Central Valley. Poeng 84. Pris kr. 99,90

Blårød på fargen. Duft av mørke bær med små hint av urter. Smaken lever fint opp til duften. Rund og bløt med en dempet syre. Helt grei ettersmak. Kan brukes til lam. Vinen er på pet-flaske og passer glimrende til tur.

Escada Touriga Nacional 2015 Portugal, Lisboa. Poeng 83 Pris kr. 104,90

Blårød farge. Fin duft av mørke bær, hint av fat. Smaken følger duften med sine mørke bær og fat. Rund og bløt med en helt grei syre og sødme. Kunne vært noe mer ettersmak. Passer sammen med gryter og lam.

Due Palme Squinzano 2014. Italia, Puglia, Squinzano. Poeng 83. Pris kr. 117,-

Mørk rød på fargen. Fin duft av mørke bær med hint av urter og fat. Ingen dum duft det. Rund og bløt på smaken med bær, urter og fat. Balanseres fint med syre og sødme. Helt grei ettersmak. Passer best som kosevin.

Hvitvin

Weingut Stadt Mainz Rhein Riesling Trocken 2015, Tyskland, Rheinhessen 84 poeng. Pris kr.114,90

Lys gulgrønn på fargen. Fin duft av blomster, sitrus og epler. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet, sitrus og epler. En god ettersmak. En vin som vil passe fint sammen med lyst kjøtt eller skalldyr. Bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.