Det er alltid rebellene eller de som tenker utenfor boksen, som skaper det nye og spennende. De som bråker med byråkratiet og det vedtatte. Og sånn er det med historien bak No Name vinen også.

Giacomo Borgogno e Figli ble grunnlagt 1761 og er dermed en av de eldste gårdene som assosieres med vin i Langhe-regione. Gården er kjent for sitt bibliotek med sjeldne og spennende viner fra sin egen produksjon igjennom mange årtier. Noe som de nye eierne, Farinetti familien, lovet å fortsette da de overtok gården i 2008. I dag er Giacomo Borgogno e Figli drevet av den unge ønologen Andrea Farinetti, solid støttet av legenden Beppe Caviola.

No Name kom til i 2005. Av årsaker som er vanskelig for andre enn vinbyråkratene å forstå, ble vinen bak protest-etiketten No name i 2005-utgave ikke funnet verdig betegnelsen DOCG. Og det til tross for at den kommer fra Borgognos tre beste vinmarker rundt Barolo by, nemlig Cannubi, Liste og Fossati.

Andrea Farinetti

I stedet for å selge den underkjente baroloen i bulk til utenforstående, valgte Borgognos vinmaker Andrea Farinetti å deklassifisere den og selge den som Langhe Nebbiolo.

Dette ga så mye positiv oppmerksomhet for Borgogno at når neste årgang av samme vin var klar, solgte han alt som var påtenkt som «standardbarolo», med den enkle etiketten ”No Name.”

Borgogno No Name 2012, Italia Piemonte, Langhe. 90 Poeng. Pris kr. 282,-

Fin brunrød farge. Riktig bra duft av solbær, urter og et aldri så lite hint av plommer. Smaken er blør, rund og fyldig. Balansert av en riktig bra syre og sødme. Meget god ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med rødt kjøtt. En ekte løp og kjøp Barolo.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.