Det er ikke den ting som ikke øl og vin er godt for. Det seneste er at øl kan holde deg evig ung.

Ok, det var vel ikke helt sant, men to glass øl om dagen holder deg ung. Iallfall om man skal tro nyere amerikansk forskning på området. Det er genforskere fra University of Iowa,som  står for denne studien. En studie som har vært bestilt av  American Society of Human Genetics.

De har utviklet en metode som rent objektivt kan tidsbestemme et menneske biologiske alder gjennom DNA. Det sammenligner de så med den faktiske alder. Og det er denne metoden som er blitt brukt for å undersøke hvordan alkohol påvirker vår biologiske alder. I en pressemelding Meeshanthini Dogan at denne nye metoden kan vise effekten av røyke- og drikkevaner. Ved samme studie, sjekket de også hvordan røyking påvirket alderen våres og det var ikke tvil. Med tobakk så eldes du kraftig før tiden. Men gladnyheten er at om du drikker to glass øl om dagen, vil du holde deg ung og frisk lenger. Drikker du mer, blir du eldre før tid.

I og for seg så viste studien at det ikke spiller noen rolle om du drikker øl, vin eller drinker. I følge forskerne har alle typer alkohol samme virkning. Men som alle undersøkelser som viser at alkohol er medisin, ta den med en klype salt og nyt ditt glass med øl for at du synes det er godt. Husk at alkohol er en gift og bør nytes i begrensede mengder. Det siste var altså visdomsord fra Godt Drikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.