Etter å ha hørt Reitan på NRK i går, har jeg endelig forstått hva «Alternativ sannhet» betyr.

Påstanden om at Mackøl skal selges i Tromsø, er blant annet direkte løgn. Rema 1000 har fortsatt ikke noen avtale med Mack. De pusser glorien og hevder de skal ha inn de små, lokale bryggeriene. Men det er noe som lukter på Rema 1000. På den en side, vil de satse på mikrobryggerier, på den annen side, kastes de ut. Og når Reitan hevder at alle spør etter mikrobrygget øl, er det en sannhet med modifikasjoner. Dels så selges det cirka 3% mikroøl i Norge, dels så satser han på Carlsberg. Verdens fjerde største bryggeri.

Kvitter seg med mikrobryggerier .

–Våre kunder ønsker seg større utvalg og interessen for øl fra mikrobryggeri er økende. Et godt eksempel på det er Sagene Bryggeri, som gjør det svært godt i Oslo. Vårt mål er å inngå avtaler med gode lokale leverandører som vil gi våre kunder et spennende utvalg innenfor øl. Vi vil satse på 19 selvstendige mikrobryggeri, i tillegg til egne mikrobryggeri som vi vil eie sammen med lokale aktører, skriver kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 i en e-post til Adresseavisen.

Det er nok derfor de kvittet seg med blant annet Austmann og To Tårn. Men det Rema 1000 og Colonialfenriken i stedet gjør, er å bli medeier i fem nye bryggerier. Et av dem skal produsere håndtverksøl og ligge i Trondheim. Hos Patentstyret har Norske Bryggerier blant annet registrert varemerket Aktiebryggeriet i Trondheim, Aktiebryggeriet i Kristiansand, Aktiebryggeriet i Bodø og Aktiebryggeriet i Nordland. Aktiebryggeriet har historiske røtter i Trondheim. Aktiebryggeriet i Trondhjem ble etablert i 1899, og ble i 1966 fusjonert med E.C. Dahls bryggeri.

Norske Bryggerier AS.

  1. november 2016 registrerte Rema 1000 Norske Bryggerier AS.

Det morsomme er at Norske Bryggerier søker daglig leder og bryggerimester til de ikke eksisterende mikrobryggeriene i Rogaland Bryggeri på Bryne og en for de samme stillingene til O.F. Hald Bryggeri i Bergen. Med andre ord så små bryggerier at de garantert må legge produksjonen til Arendals Bryggeri eller Grans hvor Rema 1000 eier 50% av aksjene. Og det bare for å opp en mengde, som dekker lokalt.

Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevare-foreningen, er svært skeptisk til Remas bryggerisatsing og mener den vil ødelegge for håndverksbryggeriene:

–Vi har liten sans for at kjedene skal eie større og større deler av verdikjeden. De går nå inn på et marked bygd opp av hardt arbeidende idealister, som har skapt et marked som Rema ikke greier å skape på egen hånd. Markedet er begrenset, og de store kjedene ser at håndverksøl blir mer og mer populært, og tenker at dette skal vi ta en del av. Vi er bekymret for at de med store økonomiske muskler skal skvise ut småbryggeriene som har skapt dette markedet, sier Nome til Adresseavisen

–Vi tror det vil bety et mer ensidig utvalg. Dette markedet er kjennetegnet av kreativitet og innovasjonsvilje. Det er klart at når Rema går inn, så vil de tenke mer mainstream øl og volum. De vil kunne utfordre de andre på pris, sier Nome

Godt Drikke vil ikke hevde at ledelsen i Rema 1000 er noen løgnere eller i slekt med ”Komiske Ali.” Bare strekke seg til å si at de bruker en «Alternativ sannhet»

Kilder: Adresseavisen, trondheim24.no

 

 

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.