Februar er en kald måned. Derfor har jeg smakt en rekke røde viner som gir varme både til kropp og sjel. Og kanskje mest sjel.

Casalvento Chianti Classico 2011, Italia,Toscana, Chianti Classico. 88/100 Poeng. Pris kr. 179,90

Dyp rubinrød på fargen. Riktig bra duft med kirsebær og litt rips. Hint av fat. Med andre ord, duft av høysommer. Smaken lever opp til duften med en bra munnfølelse, riktig bra syre, sødme. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til kos eller grillet lyst kjøtt. Er du glad i Italia, er dette en ekte løp og kjøp vin.

Marrone Passione Langhe 2011 Italia, Piemonte, Langhe. 87/100 poeng. Pris kr. 200,-

Mørk rød farge. God duft av bjørnebær, hint av krydder og tørket frukt. Smaken lever fint opp til duften med sine bjørnebær og krydder. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak. Passer sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Rioja Vega Edicion Limitada 2014 Spania, Rioja. 87/100 poeng. Pris kr. 169,40

For å si det først som sist, her er det virkelig mye vin for pengene. Mørkerød farge, masser av duft av både modne mørke og røde bær samt et lite hint av fat. En snerle duft som Poul Dissing synger om i Svantes viser. Smaken lever fint opp til duften med sine bær og runde og bløte munnfølelse. Bra syre og sødme og behagelig tannin. Riktig god ettersmak. Passer bra sammen med en biff. Eller sammen med venner. Meget bra kjøp.

Ch. du Seuil 2011. Frankrike, Bordeaux, Graves. 86/100 poeng. Pris kr. 225,-

En virkelig fin rubinrød farge. Fin fruktig duft med solbær, tørkede svisker og det der lille udefinerbare. Smaken har en nydelig, rund fylde. Fin frukt og en riktig god balanse. Milde tanniner og en god ettersmak. Passer riktig bra sammen med småvilt og lam. En Bordeaux som er verd pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.