Ukens rimelige viner.

Denne ukens rimelige viner, er litt annerledes  enn vanlig. Vinene er litt dyrere enn normalt men de er kanskje litt mer spennende.

Alle tre vinene får en sekser på terningen. Denne gangen har jeg også med meg poengene som de får. Den siste vinene er en bag in box.

Paul Jaboulet Gigondas Pierre Aiguille 2015. Frankrike, Rhône Sør, Gigondas. Pris kr. 219,90 Poeng: 88/100

Druene er Syrah 10%, Grenache 80%, Mourvèdre 10%. En klassisk blanding med andre ord. Vinen er ufiltrert og har en mørkerød farge. En varm duft av solbær, urter og et lite hint av lær. Smaken er frisk med riktig god fylde. Lever fint opp til duften. Perfekt syre og sødme med en riktig bra tannin. En god ettersmak. En vin som passer bra sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rosé 2017. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr. 209,90 Poeng 87/100

Druene er Pinot Noir. Fargen er lys rødrosa. Bra duft av rød frukt, lite hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Bra balansert syre og sødme. Fin fruktig ettersmak. Vil passe bra sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2017. Frankrike,Loire Jardin de la France. Pris kr. 489,90 Poeng 85/100

En Bag in Box. Druen er Sauvignon Blanc. Lys, lys gul med et grønt skjær. Duft av sitrus og urter. En frisk, fruktig smak. Bra balanser med en fruktig syre. Lever fint opp til duften. Bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.