Det er bare tre vinprodusenter som lager DOC Faro Supriore.

En av de tre, er vingården Bonavita. Gården ligger helt på spissen av Sicilia, med utsikt mot Messinastredet. Det er Emanuela, Carmelo og Giovanni Francesco Scarfone som driver vinhuset Bonavita, ved fjellet Peloritani. Vinmarkene ligger i bratte terrasser i en høyde på rundt 250 til 350 meter over havet. Omgitt av eikeskog og kastanjetrær.

På Bonavita dyrkes det kun lokale druetyper, som nerello mascalese, nerello cappuccio og nocera. Vinstokkene er alt fra 6 til 70 år gamle. Druene høstes i midten av oktober, og det brukes ikke kunstgjødsel, plantevernmidler eller insektmidler. Det brukes heller ikke svovel eller andre kjemiske tilsetningsstoffer i gjæringen – kun lang skallmaserasjon.

Bonavita Rosato 2016 Italia, Sicilia, Faro. Pris kr. 235,- Poeng 90/100

Druene er hundre prosen Nerello Mascalese. Fargen er mer disete lyserød enn rosa. Duften har røde bær, blomst og med hint av vanilje og krydder. Med andre ord, en duft av Sicilia. Smaken er fyldig, fruktig og frisk. En vin som lever fint opp til duften med en bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som passer glimrende til fisk, men aller best varme sommerkvelder sammen med familie og gode venner. En ekte løp og kjøp vin, for bedre enn dette, blir ikke en rosévin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.