Ukens rimelige viner, har en ting felles. Alle sammen får en sekser på terningen.

Rødvin

Poggio Tempesta Chianti 2016. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 137,-

Her er druene Canaiolo 10%, Colorino 5%, Sangiovese 85%. Middels rød med et lite brunt skjær. Duft av mørke bær, litt lær og bitte små hint av urter. God fylde, frisk og med en mild tannin. Bra balansert syre og sødme. Riktig fin ettersmak. En vin som går glimrende sammen med  lam. Meget bra kjøp.

Rosévin

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Organic DOC 2017. Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 129,90

Ny årgang. Herer det utrolig mye vin for pengene. Druene er 80 % Corvina og 20% Rondinella. En klar, lyse rosa farge. Meget bra duft av lys frukt, sitrus og hint av røde bær. Frisk og saftig på smak, samme røde bærene og eplene som i duften. Bra balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Kan brukes til både salaten og lyst kjøtt. Genial som kosevin.  Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Berthier L’Instant Sauvignon Blanc 2017. Frankrike, Loire. Pris kr. 139,90

Drua er Sauvignon Blanc. Lys gul på farge med et lite grønt skjær. Fin duft av grønne epler, urter og hint av noe udefinerbart som er behagelig. Smaken er frisk, fruktig med en fin munnfølelse. Lever opp til duften. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer både til det lette 17. mai bordet og til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.