Ukens rimelige viner går alle mot det lette og lyse. Vin som vil fungerer glimrende til 17. mai festen. Eller bare å sitte sammen med venner og kose.

Così È Col Fondo. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 149,90

En perlende vin laget på Glera druen. Gulgrønn på fargen. Fin duft av sitrus, epler og bitte litt urter. Bobler som kiler ganene og nesen. Frisk og fruktig på smake. Bra fylde. Helt ok ettersmak. En vin som går helt glimrende sammen med venner. Meget bra.

Rotari Rosé Brut 2012. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 154,90

Druene er Pinot Nero 75%, Chardonnay 25%. Lys rosa på fargen. Duften er lekker med rips, markjordbær og hint av kjeks. Smaken er tørr og fruktig og lever flott opp til duften. Fine små bobler og en riktig bra balansert syre og sødme. En bra ettersmak. Passer bra til kos, diskusjoner, fungerer også helt ok sammen med skalldyr. Meget bra kjøp!

Dönnhoff Riesling 2017. Tyskland, Nahe. Pris kr. 132,-

Fargen er nesten klassisk gul med et grønt skjær. Fin fruktig duft med epler, sitrus og små hint av blomster. Smaken lever opp til duften. Frisk, fruktig med en fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som klarer de fleste fiskeretter. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.