Jeg vet ikke om det er Norges eldste bayerøl, men 17. mai fyller det 140 år.

Ok, det er ikke derfor det flagges, men Mack Bayer går helt tilbake til der hele moroa  startet. Nemlig med bryggeriets grunnlegger Ludwig Markus Mack. Og det var kanskje ikke så rart at Ludwig Mack brygga bayer, tross alt var det det vanligste drikkeølet den gangen.

Mack Bayer har hatt en livlig historie. Blant annet ble Macks bayerøl brukt på Reknæs sanatorium i 1901 under måltidene for å behandle syklige pasienter. Nobelprisvinner i medisin 1907, Charles Louis Alphonse Laveran, hadde stor tro på at vin og bayerøl hadde stor innvirkning for å styrke kropp og sjel til malariapasienter. Men jeg tviler på at det var Mack Bayer han brukte.

Flere ganger har Mack Bayerøl blitt kåret som Norges beste øl, blant annet i Dagbla 2011 ble det kåret som det beste bayerølet.  Og for oss som er glad i Bayer, så svinger vi litt ekstra med flagget den 17.mai. Også for at bayerøl er på fremmarsj igjen.

Mack Bayer. Norge, Tromsø. 4,5 % alkohol.

En brun og rødlig farge. Dufter av svart rugbrød, litt søtlig duft. Smaken har  brent karamell, røstet korn, honning og en god, lang ettersmak. Perfekt balanse mellom sødme og bitterhet.  Passer glimrende sammen med ost, vilt men også visse desserter.

Forrige artikkelUkens rimelige viner.
Neste artikkelUkens Vin.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.