Ukens rimelige viner, er tre riktig bra rødvin fra Chile. Og en fantastisk hvitvin fra Nahe i Tyskland.

Rojo Cabernet Sauvignon 2013 Chile, Maipo 85/100 poeng

Mørk rød på fargen. Bra duft av solbær og plommer. Smaken lever bra opp til duften med solbær. Saftig, mjuk og med bra munnfølelse. Lett tanning. En helt grei ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Mye vin for 115,- kroner.

Santa Helena Siglo de Oro Reserva Cabernet Sauvignon 2015 Chile, Central Valley 83/100 poeng.

Må si det er mye vin for 109 kroner. Mørk rød på fargen. Duft av solbær, hint av urter. Rund og saftig. Lever fint opp til duften med sine solbær og urter. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt eller grill. Meget bra kjøp.

Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva 2014 Chile, Curicó, Lontue  84/100 poeng.

En klassisk vin til mat. Mørkerød på fargen, duft av mørke bær og noe krydder. Fin fylde, rund og behagelig. Bra frukt og syre. En litt kort ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Et riktig bra kjøp.

Dönnhoff Riesling Trocken 2015. Tyskland. Nahe.  88/100 poeng.

La meg si det først som sist. Her er det utrolig mye vin for pengene. Kanskje ikke så rart, gården fikk den prestisjetunge prisen ”Seigneur de vin 2012”  av ”Grand jury European.” Med andre ord, Europas beste vinprodusent.

Denne vinen, er fargen gulgrønn. Nydelig fruktig duft med sitrus, epler og blomster. Smaken er fyldig, fruktig med sitrus, epler og hint av vinbergfersken. Virkelig bra balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer glimrende sammen med fisk… eller bra til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.