Matua ble grunnlagt i 1969 da Bill og Ross Spence startet i et lite skur i West Auckland.

I 1974 skapte Matua vinen som gjorde New Zealand berømt som vinland. Det var året da de dyrket landets første Sauvignon Blanc. Langt fra en velkjent drue da, men nå er Sauvignon Blanc New Zealands største eksportprodukt.

For Matua handler det i dag ikke bare om å produsere god Sauvignon Blanc – teamet er også opptatt av å være verdensledende på Pinot Noir og Chardonnay. Matua er i dag en av New Zealands mest premierte og internasjonalt anerkjente vinprodusenter.

Rødvin.

Matua Single Vineyard Central Otago Pinot Noir 2014 New Zealand, Otago 90/100 Poeng.

Flott klar rød farge. En riktig bra duft av mørke bær som solbær og bjørnebær. En anelse krydder. Smaken lever glimrende opp til duften med sine mørke bær, sitt elegante tannin og en virkelig fint balanserte syre og sødme. En god og lang ettersmak. Passer riktig bra sammen med småvilt eller bare som kos. Meget bra kjøp.

Matua Lands & Legends Merlot Cabernet 2014 86/100 Poeng

Rubinrød på fargen, bra duft av solbær og plommer. Smaken er saftig, bra munnfølelse. Riktig bra balansert syre og sødme. Finner de samme mørke bærene som i duften. Riktig god ettersmak. En vin som er skapt for lam.

Matua Marlborough Pinot Noir 2015 86/100 Poeng

Ungdommelig rød på fargen. Dufter av røde bær og hint av blomster. Frisk og fruktig med noe sødme på smak. Bra balanse. En riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med kylling. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Matua Single Vineyard Marlborough Sauvignon Blanc 2016 89/100 Poeng.

Gulgrønn på fargen. Riktig lekker duft av sitrus, solbærblader som man gnir mellom fingrene en varm sommerdag og det lille udefinerbare som bare dufter godt. Smaken lever riktig bra opp til duften med en god fylde, riktig bra munnfølelse og en tett på det perfekte balanse mellom syre og sødme. En lang ettersmak. Passer bra til fisk og til salatretter. Meget bra kjøp.

Matua Single Vineyard Hawke’s Bay Chardonnay 2015 89/100 Poeng

Strågul med et lite grønt skjær på fargen. Utrolig lekker duft av sitrus, epler og små hint av eikefat og blomst. Smaken er konsentrert med sitrus og epler. Perfekt balanse og en riktig bra ettersmak. Visst kan man bruke denne til diverse sjøretter. Men for meg er den perfekt vinen å filosofere til. Meget bra kjøp.

Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon  2016 86/100 Poeng

En lys, lys gulgrønn farge. God  duft av sitrus, urter og blomstereng. Smaken er frisk, fruktig med noe sitrus. Veldig bra balansert syre og sødme. Fin, fruktig ettersmak. Passer glimrende til kos, men også til fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.