Sist fredag startet aprilsalget på Vinmonopolet.

Jeg har sett på noen av de nedsatte vinene som jeg tror kan være gode kjøp. Beskrivelsen av vinene er basert på importørens beskrivelse. Derfor er det ikke noen terningkast på dagens rimelige viner.

Ch. la Dournie Saint Chinian. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Saint-Chinian. Pris kr. 124,90

Denne vinen kostet tidligere 169,90. Druene er Carignan 25%, Grenache 25%, Syrah 50%. I følge importøren så er fargen dyp rød med et blåskjær. Duftene er mørke bær, oliven, krydder og med et svakt røykpreg. Smaken skal ha tørr, god fylde, bløte tanniner og balansert syre. Fruktig, krydret og god saftighet.
Personlig tror jeg dette kan være et bra kjøp, dels basert på produsenten, dels på grunn av druene. Og prisen er jo ikke akkurat skremmende.

Rosévin.

Il Falchetto Ajman Monferrato Ciaret. Italia, Piemonte, Monferrato. Pris kr. 99,90

Tidligere pris var 125,90. Druene er 50/50 barbera og nebbiolo. Lys rosa på farge. Duften er fruktig og frisk. Aroma av røde bær og urter. Smaken skal være fruktig. Hint av kirsebær, sitrus og urter.
Jeg tror dette kan være en helt ok vin. Andre anmeldere her hjemme og i utlandet har gitt den bra poeng.

Pellé Menetou-Salon Morogues Rosé 2015. Frankrike, Loire, Ménétou-Salon. Pris kr 145,-

Tidligere pris var 185,- Vinen er laget på Pinot Noir. For noen år siden smakte jeg en helt annen årgang og var rimelige begeistret. I følge importøren så er fargen lakserosa. Frisk duft av røde bær, sitrus og våt stein. Smak: Frisk og slank munnfølelse, god fylde og konsentrasjon. Frisk, mineralsk avslutning.

Musserende vin.

Lebeault Cremant De Bourgogne 2013. Frankrike, Burgund. Pris 149,90

Vinen er satt ned fra 183,70. Den er laget på Chardonnay 39%, Pinot Noir 36%, Aligoté 22%, Gamay 3%. Med andre ord, hele Burgunds druespekter. Lys gul på farge, duften er frisk, eple og sitrus med hint av mineraler. Smaken er kompleks og balansert med små bobler, lang ettersmak.
I følge vinmagasinet Falstaff, er den verd 89. poeng.

Hele salget kan du finne her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.