Weingut Reichsrat von Buhl ble grunnlagt 1849 av Franz Peter Buhl. Det å dyrke vin var egentlig ikke noen nyhet for familien. Det hadde de holdt på med i mange hundre år før de slo seg ned i Deidesheim i Pfalz.

Det var to ting familien von Buhl var kjent for. Politikk og vin. Sønnen til Franz Peter Buhl, Franz Armand Buhl, overtok etter sin far. Han satt i Riksdagen og var god venn med Bismarck. Og det var på denne tiden at han fikk tittelen Reichsrat der bayerischen Krone. Og på den måten skiftet også gården navn. Franz Armand Buhl var den som gjorde vinene fra Weingut Reichsrat von Buhl internasjonalt kjent. Blant annet var han med på åpningen av Suezkanalen og selvfølgelig var vinene hans den offisielle vinen ved åpningen.

Den som fikk gården til å vokse, var Franz Eberhard Buhl. Selvfølgelig var han medlem av det bayerske parlamentet, men han hadde også tid til å sørge for at Weingut Reichsrat von Buhl ble en av de største privateide gården i Tyskland. Etter hans død, driftet enken Frida von Buhl gården fram til 1952. Da ble gården overtatt av Karl Theodor Freiherr von und zu Guttenberg og senere dirigenten Enoch zu Guttenberg. Trist nok, så var han bedre dirigent enn vinbonde. Og gården ble i 1989 overtatt av japanske finansmenn. De driftet stedet fram til 2005, da Achim Niederberger og hans hustru Jana Niederberger kjøpte gården. Man kan vel ikke si de var nybegynnere i faget, de eier også  Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan og Weingut Dr. Deinhard. Det første de gjorde, var å legge om driften og søke seg tilbake til den opprinnelige stilen og smaken av Weingut Reichsrat von Buhl. Og de har lykkes.

Etter Achim Niederberger altfor tidlige bortgang, drives gården videre av hans hustru Jana Niederberger.

Von Buhl Forster Ungeheuer Riesling GL 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 379,80 Poeng 92/100

La det være sagt først som sist, dette er en fantastisk bra riesling. Gul farge med et lite grønt skjær. En elegant nydelig duft av sitrus, epler og små hint av blomster og urter. Med andre ord, duft av en varm sommerdag. Smaken lever virkelig bra opp til duften. Med en helt fantastisk fylde, frisk og en meget bra munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. En lang ettersmak som man skulle ønske ikke tok slutt. Dette er en vin som går glimrende sammen med lyst kjøtt eller de fleste former for fisk. På tross av pris, løp og kjøp.

Reichsrat von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken 2014. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 189,90 Poeng 89/100

Gulgrønn på farge. Meget bra duft av sitrus, epler og små hint av urter. Smaken er frisk med en fin fylde. Syrerik men med en sødme som balanserer. Lever veldig bra opp til duften med sin sitrus og epler. Tørr, fin ettersmak. Kan brukes til fete fiskeretter eller bare til kos. Meget bra kjøp.

Kilde Wikipedia. Private notater.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.