Ukens rimelige viner, er tre viner som passer til julen. Ok, ikke sagt at de ikke passer resten av året også, men dette er viner som setter en ekstra liten spiss på advent og juletider.

Jeg har ikke sett spesifikt etter viner som går sammen med tradisjonell julemat, men vin som for meg, gir advent og jul en ekstra touch.

Først ut er Leitz Rheingau Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheingau.  Pris kr. 139,90 

Rheingau er kjent for sine elegante rieslinger. Ok, vindistriktet har hengt litt etter de siste årene i forbindelse med alt det spennende som foregår med tysk vin i disse dager. Men, dermed ikke sagt at tradisjonelle rheingauviner ikke fungerer fantastisk. Leitz Rheingau Riesling Trocken 2016 gir masser av vin for penga. Gulgrønn farge. God duft av epler og lime. God fylde i smaken, herlig fruktighet og en riktig bra syre og sødme. Riktig god ettersmak. Den kan brukes sammen med ribbe, men aller best er det når den får blinke i glasset sammen med venner og familie og lange, gode samtaler med masser av latter.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2016. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 146,00

Man kommer ikke utenom eselvinen. Godt Drikke har tidligere omtalt denne rødvinen. Hvordan den oppleves den elegant. Og det gjør den til de grader ennå.  Her er det en klar rød farge. Nydelig frisk duft av kirsebær og litt urter. Vinen er herlig mjuk i munnen. Frisk og fruktig med røde bær og samme urtene som i duften. Bra syre som er vel balansert. Personlig liker jeg den godt sammen med modne, harde oster.

Pedregosa Reserva Clos Brut Nature 2013. Spania. Pris kr. 139,90

Livet skulle vært bra mye kjedeligere uten bobler. Og for å sette piff på adventstiden og julen, så er Cava et virkelig bra alternativ. Jeg har omtalt denne vinen før, og siden det snart er jul og nyttår og alt det der, må den bare med engang til. For hvilken vin dette er.  Lysgul med et lite grønnskjær på fargen. Vakre, små bobler. Lekker duft av epler, sitrus, toast og det der lille udefinerbare som jeg elsker. Smaken er frisk og lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme og med en meget fin ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og kos.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.