Dagens viner kommer alle fra Argentina. Selv om argentinsk vin ikke er like kjent her hjemme som argentinsk fotball, er Argentina verdens femte største vinproduserende land.

Vinlandet Argentina lever fortsatt skyggen av nabolandet Chile. De har hatt et godt hjemmemarked for vin, med en større og mer kjøpekraftig middelklasse enn Chile. Behovet for eksport har rett og slett ikke vært det samme, men nå er det utadrettet åpenhet som preger den argentinske vinverdenen. Rett drue på rett plass har blitt et mantra for vinprodusentene, og landets signaturdrue Malbec, har fått en renessanse.

Mange av vinprodusentene i Argentina har sine forfedre i Spania, Italia og Frankrike. Druene som brukes i landet er også av europeisk herkomst. Og de har funnet seg godt til rette. Noen vil til og med si at franske druer som Malbec og Tannat endelig har funnet sine ideelle forhold i Argentinas tørre og varme klima.

Tomero Malbec 2012 Argentina, Mendoza, Uco Valley 85 poeng.

Mørkerød på fargen. Nesten over i det lilla. Bra duft av mørke bær og urter. Smaken lever opp til duften med sine bær og urter. Men her finnes også en bra friskhet og fylde som sammen med en riktig bra balanse mellom syre og sødme, gir en riktig bra vin. En bra ettersmak. Passer sammen med de røde biffene. Meget bra kjøp.

Argento Malbec 2015 Argentina, Mendoza. 84 poeng.

Nesten blårød på fargen. God duft av mørke bær, hint av urter. Smaken er fyldig, bløt med fin frukt. Godt balansert med ok tannin. Bra ettersmak. Vin til storfe og kos. Mye vin for pengene, meget bra kjøp.

Chakana Malbec 2015. Argentina, Mendoza 84 poeng.

Mørkerød på fargen. Kraftig duft av mørke bær og hint av urter. Smaken er fyldig, rund med mørke bær. Bra balansert syre og sødme. Riktig god ettersmak. Ypperlig til grilla lammekoteletter. Mye vin for pengene og et meget bra kjøp.

Hvitvin

Amalaya Blanco 2015. Argentina, Calchaqui Valley. 84 poeng.

Gulgrønn farge. God duft av blomster, fersken og annen frukt. God fruktig fylde på smak med en elegant syre som ikke er for dominerende. Bra balanse. En riktig bra ettersmak. Personlig er dette en kosevin, men passer også bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Kilde om Argentina. Vinmonopolet og Oxford Vinleksikon.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.