Ukens rimelige viner kommer henholdsvis fra Italia og Frankrike.

To utmerket røde hverdagsviner fra Italia som kan passe sammen med det meste. Men også en musserende som kan nytes alle dager i uken uten at man behøver å tømme lommeboka av den grunn.

Antica Enotria Puglia Rosso 2015. Italia, Puglia. Pris kr. 149,90

Druene er Montepulciano 50%, Sangiovese 50%. Dyp rød farge. Duft av kirsebær, litt tørket frukt og en anelse krydder. Frisk, med en rund behagelig munnfølelse. Lever fint opp til duften med en perfekt balanse. Bra ettersmak. En vin som kan gå bra sammen med svinekotelettene men like bra til kos. Meget bra kjøp.

Tommasi Valpolicella 2016. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 149,90

Laget på en blanding av Corvina 60%, Molinara 10%, Rondinella 30%. Mørkerød på fargen. Duft av sure kirsebær, blomst med hint av mandel og fat. Smaken er frisk med en grei fylde. Lever fint opp til duften med urter og bitte litt bittermandel. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En ekte kosevin. Riktig bra kjøp.

Musserende vin.

Comte De Laube Brut. Frankrike. Pris kr. 99,-

Laget på druene Durella 20%, Airén 30%, Macabeo 20%, Garganega 10%, Ugni Blanc 20%. Fargen er lys gul. Ok duft av eple, sitrus og et hint av kjeks. Bra bobler. Frisk fruktig smak. Samme sitrus og epler som i duften. Grei syre og sødme. Ok ettersmak. Passer glimrende til stor fest med mange gjester. Verd pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.