Vingården Barale ble grunnlagt 1870 av Francesco Barale, en av pionerne for utviklingen av Barolo vinene.

I dag er det oldebarnet Sergio Barale og hans to døtrer Eleonora and Gloria som drifter den 20 hektar store eiendommen. På tross av ny teknologi, er det de tradisjonene som ble skapt av Francesco som er basisen i vinifisering og lagring av vinen i de gamle kjellerne. Og målet er fortsatt å skape de beste vinene i forhold til markene og druene.  Så i dag brukes naturlig gjødsel, manuell luking samt meget begrenset bruk av svovel. Alt for å bevare naturen og faunaen. Akkurat som den gangen gården ble grunnlagt.

Barale Barbera d’Alba La Preda 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 279,90

Druen er hundre prosent Barbera. Dyp rød med et lite blått skjær på fargen. God duft av bjørnebær med små hint av urter og fat. Smaken er frisk med bra fylde.  Lever opp til duften med sine bjørnebær, men også med litt kirsebær og en anelse fat. Bra syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lam. Meget bra kjøp.

En musserende vin.

Barale Sullelanghe Metodo Classico 2009. Italia, Piemonte. Pris kr. 259,90 Poeng 87/100

Druene er Pinot Nero 60%, Chardonnay 40%. Lys strågul på farge. Fine bobler. Riktig god duft av frukt, blomst og en anelse fersken. Frisk og fyldig på smak med en velbalansert syre og sødme. En riktig god tørr, ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med venner i et muntert lag. Meget bra kjøp.

 

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.