Det finnes så mangt i Bergen.

Her er Bryggen, Fløyen og Ulriken. De har visstnok et fotballag også, men som lillestrømling husker jeg bare navnet når de rykker ned. De kan også arrangere festligheter i Bergen som festspillene og ikke minst arrangerte de et fantastisk VM i sykkel som kommer til å gå over i historiebøkene. Og som om det ikke er nok, de har noen riktig bra bryggeri som Hansa og ikke minst det glimrende 7 Fjell bryggeri.. Jeg vet det er stygt å si det, men det er kanskje ikke så rart at man er litt misunnelige på den lille, rare byen der ute vestpå et sted.

7 Fjell Håndverkspils, Norge, Bergen. Alkohol 4,7%

Altfor lenge har jeg sagt at mikrobryggerier ikke kan brygge pils. Og endelig er det noen som beviser at jeg tar grundig feil. 7 Fjell Håndverkspils er en pils de fleste bryggerier ville være stolt av med sin disete, gyllene pilsnerfarge. Fint lyst skum som ikke er for stort og heller ikke for lite. Bra fruktig duft med både sitrus, malt og hint av gress. Smaken er ekte pils som pils skal smake. Frisk, fruktig med litt humle, sitrus og en bra balanse mellom sødme og bitterhet. Riktig god ettersmak. En ekte løp og kjøp øl.

7 Fjell Småtøs American Blonde. Norge Bergen  Alkohol 4,7%

La meg si det første som sist, en sjeldent bra blonde. Disete lys strågul farge. Fint hvitt skum. Fin fruktig duft av sitrus, korn og hint av gress. Med andre ord, en god duft. Smaken lever på lange veier opp til duften med fin fruktig friskhet. Meget bra balansert med en riktig god ettersmak. Ølet kan finnes i et supermarked nær deg og ta to flasker, for en gir smaken på mer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.